NERSCPowering Scientific Discovery Since 1974

NUG 2013: Training - Getting Started at NERSC

February 16, 2013
n logo

 

Friday, Feb. 15 - Training: Getting Started at NERSC

NERSC Oakland Scientific Facility

 

8:30 - Welcome - Richard Gerber, NERSC

9:00 - NERSC Computational and Storage Systems Overview, Charging - Harvey Wasserman, NERSC ( 30 min )

9:30 - Connecting to NERSC and Transferring Data, David Turner, NERSC ( 30 min )

10:00 - Accelerating X Applications Using NX, Yushu Yao, NERSC (20 min)

10:20-10:30 - Break

10:30 - Running Parallel Jobs & Understanding the Batch Queues, Kirsten Fagnan, NERSC ( 30 min )

11:00 - Building Applications & the NERSC Software Environment, Jack Deslippe, NERSC ( 30 min )

11:30 - Introduction to NERSC Archival Storage, Nick Balthaser ( 30 min)

12:00 - Lunch

13:00 - Using the tools on the NERSC Web Site. My NERSC. Mobile App. - Richard Gerber & Jack Deslippe, NERSC ( 15 min )

13:15 - Introduction to the NERSC API: NEWT. - Shreyas Cholia, NERSC ( 20 min )

13:35 - Best Practices for Reading and Writing Data, Katie Antypas, NERSC ( 30 min )

14:05  - Break

14:20 - Using Python on Hopper, Carver and Edison - Woo-Sun Yang & Jack Deslippe, NERSC ( 15 Min )

14:35 - Scripting for Complex Job Workflows - Doug Jacobsen, NERSC ( 25 min )

15:00 - Hybrid OpenMP / MPI Programming - Helen He (40 Min)

15:40 - Debugging with DDT, Woo-Sun Yang, NERSC ( 25 min )

16:05 - Q&A with NERSC Consultants

Videos

Downloads